Осъденият за двойното убийство пред дискотека Соло“ през 2009 г. Илиян Тодоров

...
Осъденият за двойното убийство пред дискотека Соло“ през 2009 г. Илиян Тодоров
Коментари Харесай

Осъденият за двойното убийство пред „Соло ще бъде екстрадиран у нас

Осъденият за двойното ликвидиране пред дискотека „ Соло “ през 2009 г. Илиян Тодоров ще бъде екстрадиран в България от Узбекистан. Процедурата е почнала, откакто Тодоров е опрощение за наложено му наказване от локалните управляващи и предаването му към София за излежаване на присъдата към този момент е част от процедура, която минава през Интерпол, потвърдиха от Министерство на вътрешните работи.

„ Очакваме до края на годината наказаният за двойното ликвидиране пред клуб „ Соло ” да бъде екстрадиран. Има преписка по въпроса ”, сподели вътрешният министър Калин Стоянов.

Тодоров беше арестуван в Узбекистан през март, до момента в който се опитвал да премине границата с подправен паспорт. След ареста му последва изговаряне на присъда, само че при започване на декември беше опрощение. Причината - да бъде освободен от пандиза, с цел да се задвижи процедурата по екстрадицията му.

Още тогава българските управляващи са били известени за дейностите на узбекистанската страна, като от връзката сред София и Ташкент излиза наяве, че сега Тодоров към момента е в ареста. 

През 2009 година в центъра на София бяха убити Кирил Въжаров и Васил Александров. Нападението беше извършен на метри от Съдебната палата. Докато течеше съдебният развой, Тодоров съумя да напусне България. Ако бъде върнат в София, той ще би трябвало да излежава доживотна присъда, наложена му дефинитивно от Върховния съд.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР